Recensamant agricol, in decembrie – Arges Expres

Incepand din luna decembrie 2010 se va efectua un nou recensamant agricol.

Astfel, vor fi reactualizate datele privind suprafetele agricole existente, efectivele de animale, sistemele de irigatii, numarul producatorilor agricoli si nivelul de dotare al fermelor.

„Luna viitoare va fi demarata actiunea de recenzare a gospodariilor populatiei care detine terenuri agricole sau animale. Aceasta actiune deja s-a sectorizat. Sunt 29 sectoare, deci 29 recenzori. Se vor recenza numai acele gospodarii care detin teren agricol sau animele, nu toate categoriile de gospodarii”, a spus Romica Badic, reprezentant al Biroului Registru Agricol din cadrul Primariei Curtea de Arges.

Spre sfarsitul acestei luni va avea loc un instructaj. „Luna aceasta, pe 24 noiembrie, are loc instructajul cu recenzorii din zona Vaii Argesului, deci nu numai din Curtea de Arges, in cadrul caruia vor participa reprezentanti ai conducerii secretariatului de recensamant agricol al judetului Arges.

La instructaj se vor discuta toate problemele legate de recensamantul agricol”, a mai spus Romica Badic. Gospodarii sunt obligati prin lege sa primeasca recenzorii in gospodarii si sa fie sinceri la declararea datelor legate de terenurile sau animalele pe care le au in proprietate. La recensamant sunt inregistrate toate unitatile agricole, indiferent de tipul de proprietate si forma de organizare.