INS: Operaţiunea de culegere în teren a datelor Recensământului General Agricol va începe joi – Newsin, 30.11.2010

Institutul Naţional de Statistică (INS) informează că joi, 2 decembrie, va începe operaţiunea de culegere în teren a datelor Recensământului General Agricol, primul desfăşurat în România după aderarea României la UE

„Efectuat de Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, sub coordonarea Comisiei Centrale pentru Recensământul General Agricol, recensământul este organizat în conformitate cu metodologia europeană şi înregistrează toate unităţile care desfăşoară activitate agricolă.

Toate informaţiile obţinute în teren, de către recenzori pe baza declaraţiilor celor care desfăşoară activităţi agricole, au caracter confidenţial şi vor fi folosite numai în scopuri statistice”, se spune în comunicatul INS.

Datele vor fi culese prin interviu faţă în faţă de către recenzori pentru exploataţiile agricole fără personalitate juridică, şi prin autoînregistrare, sub îndrumarea recenzorilor şefi/coordonatorilor, la unităţile cu personalitate juridică. În activitatea de recenzare sunt implicaţi circa 30.000 de recenzori, 5.000 recenzori şefi, 3.250 de coordonatori şi 140 recenzori pentru Ancheta de control.

Primele rezultate cu principalii indicatori (rezultate provizorii) vor fi difuzate în luna iunie 2011, rezultatele finale urmând a fi făcute publice şi transmise la Eurostat, însoţite de raportul metodologic, la data de 30 iunie 2012.

„În spiritul transparenţei, şi pentru asigurarea calităţii înregistrărilor prin soluţionarea în timp real a tuturor neclarităţilor ce pot apărea pe parcursul desfăşurării recensământului, a fost creat un centru de contact care poate fi apelat 24 de ore din 24. Mijloacele de contact sunt telefonic, la numărul 1741 în reţelele Vodafone, Orange si Cosmote sau 021 9201 în reţeaua Romtelecom, prin fax la numărul 021.3181873 şi  e-mail: rga2010@insse.ro”, se mai spune în comunicat.