Pregătiri pentru recensământul general agricol în Teleorman – Piatza.net, 12.12.2010

Secretarii primăriilor din toate localităţile rurale şi urbane din judeţul Teleorman au participat la o instruire iniţiată de Prefectura Teleorman şi Direcţia Judeţeană de Statistică cu privire la organizarea şi desfăşurarea Recensământului General Agricol (RGA), perioada de culegere a datelor fiind stabilită între 2 decembrie 2010 şi 31 ianuarie 2011.
Şeful DJS Teleorman, Cristina Vatau, a declarat vineri, că în cadrul instruirii, la care a luat parte şi prefectul Teodor Niţulescu în calitatea sa de preşedinte al comisiei judeţene pentru RGA, secretarii de primării au preluat cele patru tipuri de formulare ce trebuie completate de comisiile locale de recensământ.

Până la 15 mai la nivelul fiecărei localităţi din totalul de 97 datele centralizate privind terenurile şi animalele deţinute de persoanele fizice şi juridice vor ajunge la DJS Teleorman. În etapa următoare a pregătirilor, după 20 mai, se va organiza la Alexandria o nouă instruire privind sectorizarea pe unităţi de recenzare. Potrivit sursei citate, la DJS Teleorman va avea loc un concurs pentru suplimentarea personalului contractual implicat în recensământ cu încă şase posturi pentru perioada 15 mai-31 decembrie 2010. România, ca stat membru al Uniunii Europene, respectă legislaţia, dar şi recomandările Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură – FAO cu privire la organizarea RGA pe întreg teritoriul ţării, atât în mediul rural, cât şi în cel urban, cu an de referinţă 2010.

Această acţiune de amploare va permite, între altele, obţinerea de date statistice comparabile la nivel internaţional şi indispensabile procesului de participare a României la Politica Agricolă Comună. De asemenea, se fundamentează, astfel, măsurile pentru elaborarea Planului Naţional de Dezvoltare şi a programelor ce vizează în principal agricultura şi dezvoltarea rurală